Vinska karta

Wine card / Weinkarte

Kvalitetna vina

Graševina Belje

Pitka i sočna, ova klasična graševina odaje bit zlatnih graševina i hrvatskog Podunavlja: vino kao plod bogate zemlje i tisućljetnog nasljeđa. Uživajte u čaši graševine i zamislite toplu ljetnu noć na Dunavu. Ovo je vino princ među klasičnim vinima.

11,00 EUR/litra
Graševina Kutjevo

Kutjevo i kutjevačka vina simbol su hrvatske vnske kulture još od 1232. godine. Graševina je vino žutozelene kristalno bistre boje. Miris je ugodan, cvjetni i voćni, uz skladan i pun okus. Izuzetna pitkost i svježina čini ga najpopularnijim vinom u Hrvatskoj. Poslužiti uz predjela, tjestenine, jela od bijelog mesa i bijele ribe.

11,00 EUR/litra
Frankovka Orahovica

Frankovka iz Orahovice karakteristične je živahne rubin crvene boje, razvijene arome zrelog crvenog voća, naročito višnje. Srednje alkoholne jakosti i ugodnih kiselina, posebno je pitka, gotovo idealna za druženja uz roštilj, tamna mesa i dobro začinjena jela.

11,00 EUR/litra
Frankovka Belje

Frankovka Belje Zaokruženo i voćno, ovo klasično vino odaje bit hrvatskog Podunavlja: vino kao plod bogate zemlje i tisućljetnog nasljeđa. Uživajte u čaši ove frankovke uz kulen ili samostalno i zamislite toplu ljetnu noć na Dunavu. Ovo je vino princ među klasičnim vinima.

11,00 EUR/litra
Merlot Belje

Princ hrvatskog Podunavlja Ispunjeno prepoznatljivom voćnošću merlota, ovo klasično vino odaje bit hrvatskog Podunavlja: vino kao plod bogate zemlje i tisućljetnog nasljeđa. Uživajte u čaši ovog merlota i zamislite toplu ljetnu noć na Dunavu. Ovo je vino princ među klasičnim vinima.

11,00 EUR/litra

Buteljirana kvalitetna vina

Rose Süber

Kvalitetno suho vino 0,75 l KZP ZOI Hrvatsko podunavlje

20,00 EUR/butelja
Cabernet Sauvignon

Kvalitetno suho crveno vino 0,75 l KZP ZOI Hrvatsko podunavlje

22,00 EUR/butelja

Buteljirana vrhunska vina

Graševina Belje

To je zemlja obilja i plodnog prapora gdje su Rimljani zasadili vinovu lozu. Beljska vina postaju poznata kada je princu Eugenu Savojskom darovan podrum i posjed na kojem je izradio dvorac i uveo navodnjavanje. Danas su vina Belje poznata po svojoj vrhunskoj graševini, odnjegovana u bogastvu baštine i obilju veličanstvenih pejsaža. Zaokružena , puna,voćna i sočna sa suhim završetkom. Savršena uz plemenitu ribu i odabrane sireve: ovo je vrhunsko vino dostojno prinčeva.
Vrhunsko suho vino 0,75 l
Hrvatsko podunavlje - Vinogorje Baranja

22,00 EUR/butelja
Zeleni Silvanac

Jedna od najstarijih sorti na svijetu, danas je ponos vinogorja Orahovica. Vrlo je osjetljiva na terroir, a upravo u Orahovici našla je idealno stanište i daje izvrsna vrhunska vina. Irkričava žutozelena boja, svježina i profinjena aroma traži jela od plemenite slatkovodne ribe, bijelih mesa, tjestenina i plodova mora. Vrhunsko polusuho vino 0,75 l Vrhunsko vino KZP Slavonija - Vinogorje Orahovica - Slatina

22,00 EUR/butelja
Iločki Traminac

Vrhunski traminac iz Iloka, proizvodi se od 1710. godine. Odlikuje se izuzetno visokom kvalitetom koju prepoznaju istinski ljubitelji ove kraljevske sorte. Slamnato je žute do zlatno žute boje, vrlo izražene sortne arome i bukea, te punoće karakteristične samo za traminac. U mirisu dolaze do izražaja arome ruže i muškatne note. Najčešće je polusuho do suho vino, jer redovito nakuplja visoku koncentraciju sladora, što dozvoljava ostatak neprevrelog šećera u vinu. Traminac iz Iloka je vodeće vino među europskim tramincima, čemu u prilog govori činjenica da je poslužen na svečanosti krunidbe engleske kraljice Elizabete druge., a i prije je uvršten među vina koja se poslužuju na engleskom kraljevskom dvoru. Njegova skladnost i elegancija čine ga iznimno ugodnim aperitivom.
Preporuka za deserte, lagana bijela mesa i ribu.
Vrhunsko polusuho vino 0,75 l
Srijemsko vinogorje

22,00 EUR/butelja
Korlat Syrah

Korlat - položaj, krš, kamen, Dalmacija, more, Velebit, sunce, bura, sorta, pun, snažan, intenzivan, moderan, drugačiji. Jedinstven po svemu.
Vrhunsko crveno vino 0,75 l
Dalmatinska Zagora, Vinogorje Benkovac - Stankovci

26,00 EUR/butelja
Merlot Belje

Princ hrvatskog podunavlja. To je zemlja obilja i plodnog prapora gdje su Rimljani zasadili vinovu lozu. Beljska vina postaju poznata kada je princu Eugenu Savojskom darovan podrum i posjed na kojem je izgradio dvorac i uveo navodnjavanje. Danas vina Belje dobivaju mnoge nagrade za vrhunski merlot iz svojih plemenitih vinograda. Bogat i podatan, sa sočnim crnim bobičastim voćem u okusu, savršen je pratitelj za pečenu teletinu i zrele sireve ovo je vrhunsko vino dostojno prinčeva. Vrhunsko suho crveno vino 0,75l Vinogorje Baranja

26,00 EUR/butelja